5 avantatges de menjar carn ecològica

Avantatges de menjar carn ecològica

 

Per considerar que una carn és ecològica l’animal s’ha hagut de criar en una finca en la qual no s’hagi detectat cap resta d’insecticida, pesticida o tractament químic a la terra en els últims 3 anys. Els animals ha de ser alimentats amb una dieta equilibrada i saludable sense cap tipus

de transgènic ni antibiòtic.

A més, l’escorxador on es mata l’animal i la carnisseria on es manipula han de seguir una normes ecològiques. Totes aquestes exigències de la ramaderia ecològica repercuteixen en una carn amb multitud de propietats beneficioses per a la salut i el medi ambient. Li proposem 5 grans avantatges que aquesta carn li ofereix enfront de la de granja convencional:

1. Moltes més vitamines:

Els animals alimentats amb bulli presenten en la seva carn moltes més vitamines que els animals de granja industrial. Per exemple conté vitamina E i la vitamina B2 que aporten propietats antioxidants en el nostre organisme. A més conté de 3 a 5 vegades més d’àcid linoleic que la carn de granja industrial. Aquest àcid puja les defenses, disminueix la pressió arterial i ajuda a controlar el colesterol.

2. Sense hormones ni antibiòtics

A les granges industrials s’utilitzen hormones per accelerar el creixement del teixit muscular de l’animal, i es controlen les infeccions, produïdes per l’amuntegament dels animals, amb una gran quantitat d’antibiòtics. A les granges ecològiques es potencia el sistema immunitari natural dels animals amb una bona alimentació i unes bones condicions de vida, evitant que els animals agafin infeccions.

3. Pràctiques sostenibles

A les granges ecològiques es compleix el cicle de la matèria: els animals mengen herba o cereals produïts mitjançant agricultura ecològica, que es fertilitzen i creixen amb el mateix fem que produeixen els animals, ajudant a regenerar el sòl.

4. Animals més sans i feliços

A les granges ecològiques dels animals tenen grans espais per on pasturar a l’aire lliure, s’alimenten de forma natural i viuen el major temps possible. La qualitat de la carn és superior quan l’animal té salut i benestar.

5. Suport al producte local

Les granges ecològiques solen ser petites explotacions familiars situades en pobles o comarques no molt lluny d’on viu el consumidor. Comprant carn ecològica es contribueix a enfortir aquest tipus de petits negocis i fa del camp un lloc més sostenible

www.eltaulellecologic.cat

Aquesta entrada ha esta publicada en Uncategorised. Afegeix a les adreces d'interès l'enllaç permanent.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *