Menjar carn ecològica i sostenible, les 4 principals raons.

4 raons per menjar carn ecològica i sostenible

Coneix les principals raons per a comernçar a menjar carn ecològica i sostenible en el nostre blog. Quant pensem en carn ecològica, sovint ens ve al cap la imatge bucòlica d’unes vaques pasturant. Però per penjar l’etiqueta d’ECO es requereix molt més que això.

Per començar, l’animal s’ha hagut de criar en una finca en la qual no s’hagi detectat cap resta d’insecticida, pesticida o tractament químic a la terra en els últims 3 anys. Els animals ha de ser alimentats amb una dieta equilibrada i saludable sense cap tipus de transgènic ni antibiòtic. A més, l’escorxador on es mata l’animal i la carnisseria on es manipula han de seguir una normes ecològiques.

Carn ecològica i sostenible

Una dieta  de carn ecològica i sostenible

Totes aquestes exigències de la ramaderia ecològica repercuteixen en una carn amb multitud de propietats beneficioses per a la salut i el medi ambient.

Et proposem 4 raons per triar aquest carn envers la carn de granja convencional:

  1. Lliure d’antibiòtics i hormones

A les granges industrials s’utilitzen hormones per accelerar el creixement del teixit muscular de l’animal, i es controlen les infeccions amb una gran quantitat d’antibiòtics.

A les granges ecològiques es potencia el sistema immunitari natural dels animals amb una bona alimentació i unes bones condicions de vida, evitant que els animals agafin infeccions.

  1. Més vitamines i menys productes químics

Els animals que s’alimenten d’herba presenten en la seva carn moltes més vitamines. Està demostrat que tenen més vitamina E i vitamina B2, que aporten propietats antioxidants.

La seva carn porta de 3 a 5 vegades més d’àcid linoleic que la carn de granja industrial. Aquest àcid puja les defenses, disminueix la pressió arterial i ajuda a controlar el colesterol.

Els pesticides sintètics i fertilitzants no s’utilitzen en el menjar o en la terra. Els residus de productes químics persistents com el DDT, PCB, dioxines i pesticides es concentren en el greix animal, per tant menjar carn ecològica redueix l’exposició a aquests productes químics.

  1. Pràctiques més sostenibles

A les granges ecològiques es compleix el cicle ancestral de la naturalesa: els animals mengen herba o cereals produïts mitjançant agricultura ecològica, que es fertilitzen i creixen amb el mateix fem que produeixen els animals, ajudant a regenerar el sòl.

  1. Recolzament a la producció local

Les granges ecològiques solen ser petites explotacions situades en pobles o comarques on viu el consumidor.

Comprant carn ecològica es contribueix a enfortir aquest tipus de petits negocis i fa del camp un lloc més sostenible.

En canvi, si comprem carn no ecològica, d’una cadena de supermercats, el més probable és que estem donant suport a un conglomerat multinacional de l’alimentació no lligat al territori.

Aquesta entrada ha esta publicada en Uncategorised. Afegeix a les adreces d'interès l'enllaç permanent.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *